“Try one of these. It’s just all white bread and cream cheese.

It’s the paprika that makes it pink.”

Emma Newton

From: Shadow of a doubt – 1943

Owls, whiners and now the “professional canapé eaters”, a nickname made for those who often take part to economic forums where they talk and talk, criticize again and again but, above all, never find the right recipe… The Youngest Italian  Prime Minister ever, the man who’s regardless of any protest, always finds a suitable nickname for those criticizing his sparkling government.

Now, seeing that I have some doubt about what already done(?) and being a bit worried about the next steps announced (another labour market reform…), I only have to try and understand to which club I belong to. Owl (it means a Jinx)? Mmmm… Whiner? Well, maybe. After all, when I was a child, my mother gave me a nickname (that I’ll never, ever reveal) made for those occasion when I was a whining nuisance… What’s sure, I’m not a “Professional canapé eater” cause, first of all, nobody ever on earth would invite me to an economic forum, then I don’t like canapés. I like ice cream much more… “Professional ice cream eater”, that’s the name I deserve!

“Provi uno di questi. Pane bianco e formaggio di crema.

È la mostarda che gli dà questo colore.”

Emma Newton

Da: L’ombra del dubbio – 1943

Gufi, piagnoni o (novità della settimana) “professionisti della tartina”, appellativo riservato agli aficionados dei forum sull’economia che parlano parlano, criticano criticano, ma sopratutto non ne azzeccano una… il Presidente del Consiglio più giovane della storia dell’Italia Unita, non guardando in faccia a nessuno ma negli occhi tutti quanti, ha sempre il nome giusto per chi critica l’azione del suo scintillante governo.

Ebbene, avendo qualche riserva su quanto il suddetto ha fatto(?) finora ed essendo un po’ preoccupata per quanto annunciato per il futuro (la riforma del lavoro…), devo solo riuscire a capire a quale categoria appartengo. Gufo? Mah! Piagnona? Forse. Del resto mia madre da piccola mi aveva dato pure un nomignolo (che non rivelerò mai) fatto apposta per le occasioni in cui frignavo un po’ troppo… Sicuramente però non “professionista della tartina” perché, innanzitutto, nessuno mai mi inviterebbe a uno dei famigerati forum e poi nemmeno mi piacciono (le tartine). Sono decisamente più portata per il gelato… Ecco, “Professionista del gelato” questo sarebbe il titolo perfetto per me!

Related articles/articoli correlati:

Leave a comment